top of page
LAATSTE POSTS

SLAPEN IN EEN POOLS STADION (Jong Lech Poznan - Jong Korona)

AMICA WRONKI STADION: Wakker worden, uit bed stappen en bij het openen van je gordijn een stadion in kijken. Dat gebeurde in de zomer van 2009. Met de selectie van mijn voetbalteam waren we op trainingskamp in Wronki in Polen. We sliepen in het Olympic hotel dat onderdeel is van het Stadion Piłkarski van voormalig topclub Amica Wronki. Een week eerder hadden de spelers van Club Brugge in hetzelfde hotel geslapen omdat ze voor de UEFA CUP tegen Lech Poznan in dit stadion moesten spelen. Het stadion van Poznan werd namelijk verbouwd en daarom speelden beide ploegen hun Europese duel in Wronki. Amica Wronki speelde hier tot 2006 zijn wedstrijden in de Ekstraklasa, het hoogste niveau van Polen.

Uitzicht vanuit de hotelkamer

Amica Wronki werd opgericht in 1992 om in 2006 te fuseren met Lech Poznan. In het vrij korte bestaan van de club won het drie keer de Poolse beker. Daarnaast speelde Amica Wronki ook vijf keer mee in de UEFA CUP. AZ Alkmaar, Heerenveen, Glasgow Rangers en Atlético Madrid speelden onder andere allemaal in dit stadion. Op het moment van ons trainingskamp werd het stadion gebruikt door de reserves van Lech Poznan. Persoonlijk vind ik een stadionbezoek niet tellen wanneer geen wedstrijd wordt gespeeld. Gelukkig speelden de reserves van Lech Poznan een vriendschappelijke wedstrijd in het Stadion Piłkarski. We waren getuige van een wedstrijd tussen de jeugd teams van Lech Poznan tegen Korona. We zaten op business stoelen achter het doel naast het torentje van het hotel. Het werd uiteindelijk 1-2 voor de bezoekers.

Het hotel werd ook als uitvalsbasis gebruikt van de nationale ploeg van Polen. Waarschijnlijk sliep ik in dezelfde kamer als Robert Lewandowski of Ebi Smolarek. Het hotel was van alle luxe voorzien. In de kelder bevonden zich de sauna’s en de ligbaden voor de spelers om te ontspannen na een training. Daar hebben wij als team natuurlijk heerlijk van gebruik gemaakt. Zelf speelden we een oefenwedstrijd tegen het amateur team van Amica Wronki. De Poolse spelers hadden geen trainingspakken aan, stonden als los zand te wachten voor de kleedkamer en kwamen heel onprofessioneel over. "Daar lopen we zo overeen', dacht iedereen. Het liep toch behoorlijk anders die middag. Met een 1-0 nederlaag zaten we die avond aan het diner in het Olympic hotel.


GERELATEERDE BERICHTEN
Er zijn nog geen tags.
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page