top of page
LAATSTE POSTS

CUPIDO ALS SCHEIDSRECHTER IN DE WEDSTRIJD VAN DE LIEFDE


Aangezien de wereld van het balschoppen al een overdadige voorraad aan specialistische spelanalisten heeft, mopperende mannen die vanuit hun luie stoel solliciteren naar de functie van bondscoach, is het wellicht tijd voor een frisse wind op het veld. Of op zijn minst een fris paar ogen, wiens onverschilligheid en gebrek aan spelkennis enkel wordt geëvenaard door de gemiddelde mate van partijdigheid, van een harde kern hooligan. Want eerlijk gezegd zal het mij een worst wezen wie wint, zolang het spelletje maar mooi gespeeld wordt.

Wat mijn hartje sneller doet kloppen is iets waar ik, en met mij de grote meerderheid op de tribune, nog veel minder van begrijp. Namelijk het zonder twijfel meer esthetisch verantwoorde geslacht, de vrouwen.

Het is niet voor het eerst dat ik na een adembenemend opwindende loopactie met een laatste uitkap beweging de verdediging van de tegenpartij omzeil en elegant als een egel de winnende voltreffer scoor, waarna enkele dagen later alsnog het gevreesde fluitsignaal in mijn oren klinkt. Soms omdat ze terug naar huis vliegt, soms omdat het maar een oefenwedstrijd was en soms omdat de regels van de liefde nu eenmaal niet zo helder zijn als die van het voetbal.

Met cupido als scheidsrechter regent het meer rode dan gele kaarten, en net als in het voetbal heeft tegensputteren geen enkele zin. Wanneer zij haar hamer des oordeels heeft laten vallen en diens donder in je oren klinkt, is er geen woord dat haar van gedachte kan veranderen. Desondanks produceert de gemiddelde wedstrijd een reeks vervloekingen zo talloos als mijn verliefdheden, en net als een enthousiaste supporter vind ook ik mijzelf zo nu en dan scheldend op de bank, in de stille hoop dat mijn kreten door iets of iemand worden gehoord die het spel zou kunnen beïnvloeden.

Feit is dat, ondanks de oneindige brandstapel aan speltactieken en dating tips, niemand precies weet hoe beide spelletjes werken. En ook al klinkt de gemeenschappelijke klaagzang nog luider dan het fluitconcert tijdens een vijandige derby, het zal mij verbazen als hogere machten geen betere dingen te doen hebben dan zich te bemoeien met ons TOTO succes, of onze eindeloze drang tot vruchteloze voortplanting.

Met een buitenspellijn voor emoties die tot ver in de hemel reikt wordt wel eens vergeten dat je uiteindelijk allemaal maar een beperkt aantal minuten in deze wereld mee mag spelen, en dat

wanneer jouw wedstrijd wordt afgefloten het niet draait om de eindstand, maar om hoe je het spelletje hebt gespeeld.

De invaller schrijft gastcolumns voor De Publiekswissel en de beste man heeft vooral een filosofische kijk op het balspel waarmee hij nieuwe inzichten onder de aandacht brengt.


Gerelateerde posts

Alles weergeven
GERELATEERDE BERICHTEN
Er zijn nog geen tags.
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page